Strada e Corsa
Over ons

Strada e Corsa is gespecialiseerd in Gran Turismo, sport- en racewagens van Italiaanse afkomst. Onze interesse in de Italiaanse automobiel stamt in feite uit onze prille jeugd. Al sinds het begin van de jaren zestig had onze vader zich met hart en ziel op het verzamelen, restaureren en racen van Italiaanse autoís gestort, destijds een zeer uitzonderlijke hobby waarmee hij ook een van de eersten in Nederland was. We groeiden op tussen fascinerende restauratieprojecten zoals een Ferrari 340 America Le Mans berlinetta, 250 Monza, 250 Mille Miglia, 250 GT Comp/61 Short Wheelbase Berlinetta, Alfa Romeo 1900C Sprint, 1600 TZ, GTA, Brabham Formule 3, Lotus Formule 2 en vele andere klassieke automobielen die de revue passeerden.

 

Deze leerschool was het startpunt van ons huidige professionele leven.

Sinds deze leerschool thuis, hebben wij veel algemene, schoolse en technische ervaring bij specialisten en verzamelaars in Europa en de Verenigde Staten opgedaan.

Strada e Corsa richt zich vooral op de Ferrari 166, 212, 250 GT , de Lancia Aurelia B20 en B24, de Alfa-Romeo 1900C en derivaten, de latere Alfa Romeo typen Giulietta Sprint Veloce & Zagato, GTA en TZ en niet te vergeten de FIAT en SIATA 8V, de fameuze Otto Vuís. Deze auto`s hebben onze speciale interesse waarmee ook de nodige ervaring is opgedaan (tot op heden hebben we aan 13 van de 114 Otto Vu's gewerkt).

 

Sinds Maart 2005 is Strada e Corsa gestart in een modern bedrijfspand aan de noord-oostzijde van de Haarlemse Waarderpolder, gelegen nabij vele andere gespecialiseerde bedrijven waar goede samenwerking mee bestaat. Revisie technologie, geavanceerd machine bankwerk, lastechnologie (ook van bijzondere legeringen) , spuittechnieken, remspecialisten e.d. zijn binnen handbereik. Strada e Corsa is slechts 20 minuten van de luchthaven Schiphol en 15 minuten van het circuit van Zandvoort verwijderd.

 

Wij bieden onze cliŽnten de volgende diensten aan:

 

- Management en uitvoering van complete restauraties

- Reparaties (techniek)

- Service en onderhoud

- Race, rally en concours preparatie

- Aan- en verkoop in consignatie

- Onderdelen verkoop

- Ondersteuning bij o.a. races, rally`s en heuvelklims in binnen- en buitenland

 

 

Alle technische werkzaamheden worden in huis o.l.v. Jurriaan uitgevoerd. Strada e Corsa heeft toegang tot een groot autohistorisch archief met originele Ďperiodí documentatie en technische gegevens van vele exclusieve historische automobielen.

Onze werkzaamheden worden op hoog niveau en met gevoel voor details uitgevoerd waarbij zoveel mogelijk technieken en materialen van destijds worden toegepast. Naast originaliteit (behoud van patina!) en betrouwbaarheid wordt grote aandacht besteed aan veiligheid. Er is steeds intensieve afstemming met de opdrachtgevers en regelmatige voortgangsrapportage. Strada e Corsa staat voor U klaar !

 

Jurriaan en Lennart Schouwenburg